Leikkipaikkoihin liittyvät asiat löytyy parhaiten osoitteesta www.turvallinenleikkipaikka.fi

Leikkipaikkojen rakentaminen ja ylläpito

Lasten työturvallisuus on leikkipaikan tärkein ominaisuus, ja olosuhteiden on oltava kunnossa ja turvalliset. Vastuu leikkipaikan turvallisuudesta on leikkipaikan omistajalla. Leikkipaikan turvallisuus ei ole leikin asia.

Leikkipaikkatarkastukset

Leikkipaikoille ja leikkivälineille on tehtävä lakisääteinen vuositarkastus sekä toiminnalliset tarkastukset. Tarkastukset perustuvat turvastandardeihin ja niissä huomioidaan mm. välineen kunto ja putoamisalustat yms. turvallisuusriskit.

Vuotuinen tarkastus (12 kk välein) on kattava tarkastus jossa saadaan selville välineen, perustuksien ja pintojen kokonaistaso esim. sään aiheuttamat muutokset, lahoaminen tai ruostuminen ja välineen turvallisuustason muutokset korjausten tai osien vaihdon jälkeen. Vuositarkastus on sopimusasiakkaille maksuton, erikseen tilattaessa 140€ (alv.0%)
Toiminnallinen tarkastus on yksityiskohtaisempi tarkastus, jossa tarkastetaan välineen toiminta ja stabiliteetti, erityisesti kulutuksesta johtuva. Tämä tarkastus tulee tehdä 1- 3 kk välein tai valmistajan antamien ohjeiden mukaisesti. Tarkastuksessa erityishuomiota tulee kiinnittää kiinteästi asennettuihin osiin. Toiminnallisen tarkastuksen hinta on 110€ (alv.0%)
Sopimusasiakkaille tarjoamme edullista kokonaisratkaisua, vaikkapa jos leikkipaikka on vain muutaman välineen muodostama alue ja kustannukset halutaan pitää järkevässä suhteessa leikkipaikan kokoon nähden. Isommista kokonaisuuksista leikkipaikan omistaja hyötyy sopimuksesta volyyminsa ansiosta.  Sopimusasiakkaiden palvelukokonaisuus sisältää toiminnalliset tarkastukset, vuositarkastuksen, raportit ja dokumentoinnin sekä erikseen sovittaessa huoltotyöt. Sopimukseen voidaan määrittää vaikkapa hintakatto huoltotoimenpiteille, jotta kustannukset on helppo pitää budjetin rajoissa.

Leikkipaikkojen rakentaminen

Rakennamme turvallisuusmääräykset täyttävät leikkipaikat kaikkiin kohteisiin yksilöllisesti suunniteltuna. Leikkipaikka voi sisältää pelkästään hiekkalaatikon ja keinun tai useampia välineitä ja leikkimahdollisuuksia. Käytämme uusien leikkipaikkojen rakentamisessa Puuha Group Oy:n laajasta tuotevalikoimasta löytyviä leikki- ja pihavälineitä.

Leikkipaikan rakentamisen kustannukset määräytyvät sijainnin, olosuhteiden ja koon mukaan, teemme mielellämme suunnitelmat ja tarjouksen kohteeseenne.

Muumiperheen päiväretki -teemapuisto

Muumi-liukumäki

Muumi-keinu

Leikkipaikkojen ylläpito ja huolto

Leikkipaikkojen ylläpitoon ja huoltoon liittyvistä toimenpiteistä yleisin on leikkihiekan toimitus, joka onnistuu suursäkkitoimituksena (130€). Leikkivälineiden käyttöikää voi pidentää puuosien huoltomaalauksella, jossa käytetään valmistajan suosittelemia maaleja ja kyllästeitä.

Turvallisuustarkastuksissa havaitusta huolto- tai korjaustarpeesta tehdään leikkipaikan omistajalle raportti ja sitova tarjous toimenpiteistä. Sopimusasiakkaille voidaan sisällyttää sopimukseen kuuluvaksi yleisimpiä huoltotoimia, jolloin hintakin on edullisempi. Tällaisia voivat olla esimerkiksi hiekan toimitus, keinulaudan vaihto, huoltomaalaus tai vaikkapa sormisuojien vaihto keinuihin. Sopimukseen voidaan määrittää hintakatto, etteivät kustannukset kohoa arvaamattomasti.